Címlap Aktuális Megkezdődött a kohóátépítés

Nagy tapasztalatokkal bíró cég a fővállalkozó

Minden feltétel adott ahhoz, hogy augusztus végére újra termeljen az ISD Dunaferr Zrt. I. számú nagyolvasztója, ami a folyékony fázis fennmaradását, munkahelyek megőrzését is jelenti. A berendezés átépítéséről szóló fővállalkozói szerződést április 18-án írták alá Dunaújvárosban. Az átépítési munkálatok május 16-án megkezdődtek.
A beruházás fővállalkozója, a szlovák Termostav-Mráz vállalat széles körű tevékenységének fontos részét képezi a kohók, és más, nagy energiaigényű tűzálló berendezések építése, karbantartása. A cég számos helyen végzett már hasonló feladatokat, többek közt Németországban, Svédországban, Csehországban és Ukrajnában is. Dunaújvárosban is jól ismert, hiszen 1997-ben ez a cég végezte a I., majd 2001-ben a II. nagyolvasztó átépítését is.
A szlovák szakemberek első csoportja, mintegy negyven fő, megérkezett Magyarországra és a május 16-ai területátadást követően megindultak az átépítési munkálatok. A kivitelezés a bunkersori munkálatokkal párhuzamosan acélszerkezeti munkákkal, a kohópáncél előszerelésével és egyéb előkészítő fázisokkal vette kezdetét.

 

Módosítás: (2014. május 21. szerda, 06:12)

 

Keresés a teljes weboldalon