Címlap Alkotók

SZÉPSÉGET HOZ AZ ÉLETBE

Bővebben...

 

Bendzsi és a hangszerek

Módosítás: (2014. január 29. szerda, 07:50)

Bővebben...

 

Művészet? Igen!

Mielőtt bármit kérdezhettem volna Regős Borbálától, a műszaki támogatási főosztály informatikusától, egy szál gerberát nyújtott át. Szemüveg nélkül nyúltam a virág felé. Aztán megállt a kezem, elakadt a lélegzetem. Papírból készült a virág élően hű mása, különálló szirmokkal, levelekkel, a közepén apró porzókkal.

Módosítás: (2014. január 22. szerda, 09:15)

Bővebben...

 

Foltvarrók a Meleghengerműből

Korábban magányos műfajnak képzeltem a varrást, mondván, hogy vagy a tűre és az öltésre figyel az ember, vagy a világ zajaira. A foltvarrók rácáfoltak a feltételezésemre, amikor is egy ragyogó, őszi szombat délelőttön megtöltötték a rácalmási művelődési ház nagytermét.

Módosítás: (2013. november 18. hétfő, 21:41)

Bővebben...

 

A HANGSZER VISSZAADJA, AMENNYIT DOLGOZNAK VELE
Stílusosan gitárt ábrázoló nyári pólóban, nyakláncán gitáros medállal érkezett beszélgetésünkre Megyes Imre, az Acélmű FAM üzemvezető-helyettese. Rövidesen megcsörrent a telefonja. Mi más szólt volna, mint a Deep Purple-től a Smoke on the Water?

Módosítás: (2013. július 17. szerda, 06:07)

Bővebben...

 

SZABADTÉRI TÁRLAT A KERTBEN
Eltéveszthetetlen Ihász János háza a rácalmási Martinász utcában. Acélszobor jelzi a bejáratot, kicsit odébb különleges lámpatest kanyarodik a kapu fölé. Belépve szabadtéri kiállítás tárul fel, ami a lakásban folytatódik.

Módosítás: (2013. május 14. kedd, 21:24)

Bővebben...

 

Életének fontos szakaszait zárta le Boór János fotóművész, költő, fémszobrász, amikor
’95-ben nyugdíjba ment.

 

Módosítás: (2013. március 19. kedd, 22:29)

Bővebben...

 

Szépséges tárgyak születése

Műszak alatt, a Meleghengermű vörösesszürke fényeiben, hengercsere közben aligha jut eszébe bárkinek, hogy a méretes alkatrészekhez szokott lakatos keze képes aprólékos, míves munkára is. Valamikor itt kezdett Zsember Zoltán karbantartó lakatos, majd a katonaság után tett kitérőt követően, tizenhat éve visszatért. Szürkére is morzsolhatta volna a folyamatos műszak a mindennapjait, de ő mást akart.

 

Módosítás: (2013. január 15. kedd, 23:22)

Bővebben...

 

Keresés a teljes weboldalon