Címlap Arcok Összefogás szükséges

Váltás az Ifi élén

A Dunaferr Ifjúsági Szervezet elnökének, Csapó Tamásnak nyár közepén bejelentett távozása után, az Ifi rövid időn belül megszervezett időközi választáson megválasztotta a szervezet új vezetőjét.

A korábbi alelnök, Oláh István kampány nélkül is elsöprő fölénnyel szerezte meg a támogatást, így a 2015-ös általános tisztújításig érvényesítheti a szervezet irányítására vonatkozó elképzeléseit.

— Minek tudja be a tagság közel egyöntetű támogatását?

Mindig agilis tagja voltam az Ifinek. Kilenc éve, amikor beléptem a szervezetbe, azzal kezdtem, hogy megalapítottam a Fémbevonómű tagszervezetét. Később, 2008-ban függetlenített rt.-munkatársnak választottak, majd egy évvel utána alelnöki posztot kaptam. Valamennyi tisztségemben törekedtem a szervezet tagjaival, tisztségviselőivel minél szélesebb körben tartani a kapcsolatot, és a tagság részéről felmerülő problémákat lehetőség szerint orvosolni. Ezenfelül irányítottam, koordináltam olyan pályázati programokat, mint például a tagok számára 29,5 millió forint értékben, széles körű képzéseket biztosító, szervezetfejlesztési irányzatú TÁMOP-projekt.

­— Milyen tervekkel vág neki az elkövetkező időszaknak?

Rengeteg megvalósításra váró ötletem van. Szeretném folytatni és kiszélesíteni a pályázatkészítés rendszerét, hiszen úgy tűnik, hogy a szervezet fejlesztésére és a működés finanszírozására egyre inkább csak ilyen forrásokból nyílik lehetőség.

Szeretném modernizálni a szervezeti kommunikációt. Ezt egyrészt a kiterjedt, elektronikus eszközrendszer fejlődési eredményeinek felhasználásával, másrészt a hagyományos kommunikációs eszközök mint például a nyomtatott hírlevelek bevonásával, integrálásával gondolom megvalósítani.

A legfontosabb előttünk álló feladat a munkáltató által bejelentett leépítési folyamat kezelése. Bár a mozgásterünk szűk, rendkívül fontosnak tartom, hogy mielőtt bármilyen lépésre sor kerül, a reprezentatív szakszervezetek szoros összefogásával kezdődjenek szakmai tárgyalások a munkáltatóval, amelynek célja, hogy a létszámcsökkentés kizárólag a Dunaferr biztonságos működése fenntartásának jegyében, a jogszabályi előírások maradéktalan betartásával menjen végbe.

 

Keresés a teljes weboldalon