Címlap Életmód Gasztronómia Biorezonanciával a nikotinfüggőség ellen

LESZOKNI SOSEM KÉSŐ
Mindenki előtt köztudott, hogy a dohányzás számos egészségügyi veszéllyel, gazdasági és társadalmi hátránnyal jár, mégis nagyon sokan hódolnak e káros szenvedélynek. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslései szerint a dohányzás összességében a daganatos betegségből bekövetkező halálesetek
25%-át okozza.

A leszokni szándékozók segítségére lehet az a módszer, amelyet most már Dunaújvárosban is igénybe vehetnek azok, aki szabadulni szeretnének a cigaretta fogságából. Hegedűs Ibolya egészségügyi vállalkozása 2004 óta segíti a dohányzásról való leszokást egy, a biorezonancia elvén működő készülék segítségével. A terápiás készülék fájdalom- és mellékhatás mentesen megszünteti a szervezetben a dohányzás okozta káros információkat, amelyek a nikotin utáni vágyért felelősek. A módszer segítségével az esetek többségében egyetlen alkalom elegendő, hogy megszabadulhassanak a páciensek az akár több évtizede fennálló függőségtől is. Előnye, hogy semmilyen kényelmetlenséggel nem jár, nem igényel testen belüli beavatkozást, alkalmazása kellemes körülmények között zajlik. A kezelés mintegy harminc percig tart és azt megelőzően három órával már nem célszerű rágyújtani. Az eljáráshoz szükség van egy egész és egy félig elszívott cigarettára, amit a dohányzónak magával kell vinnie. A cigaretták nikotin- és egyéb, pl. kátrányanyag-tartalma is mintaként szolgál a személyre szabott mikromagnetikus terápiához. A mágnesterápiás program menetében a cél megvalósulásához a dohányzó szervezetének saját rezgéseit valamint az általa szívott cigaretta jeleit használják, minden esetben egyedileg, egyénre szabottan. A készülék a szervezet egészséges működésére jellemző rezgéseket felerősítve visszajuttatja a szervezetbe, támogatva, erősítve ezzel a saját megújító, önregenerációs folyamatát. Az eredeti formában behelyezett cigaretta információja a készüléken áthaladva, fordított (inverz), tükörkép formában jut vissza a szervezetbe, ahol a hullámtan törvényszerűségének megfelelően a két hullám találkozásakor kioltja egymást, szinte azonnal megszüntetve a nikotin utáni vágyat. A leszokni vágyó páciensek kéz- és lábelektródák, valamint fejpánt segítségével kerülnek kapcsolatba a készülékkel, az eljárás semmilyen fájdalomérzettel, kellemetlenséggel nem jár. A terápia feltétele a bőséges folyadékbevitel, 3-4 liter tiszta víz elfogyasztása. A kezelést kizáró tényezők közé tartozik az epilepszia, a terhesség fennállása, valamint beépített szívritmus-szabályzó (pacemaker) megléte. A dohányzásról leszoktató kezelést az Axa és Vitamin egészségpénztáraknál elszámolhatják a tagok, a díj SZÉP Kártyával is fizethető. A témáról bővebb információkat a www.nikotin-stop.hu weboldalon olvashatnak, illetve a 70/450-2373-as telefonszámon kaphatnak az érdeklődők. Ezen a telefonszámon lehet jelentkezni a kezelésre is.
Az ISD Dunaferr Zrt. foglalkozás-egészségügyi orvosa, dr. Béres Ibolya szerint az alternatív gyógyászatnak ez a viszonylag új módszere hatásos eszköz a dohányzásról való leszokásban, tapasztalati tény, hogy az esetek nagy többségében sikeres a kezelés. Ám — hangsúlyozza a doktornő — mint oly sok más, ez a szándék is alapvetően „fejben dől el”. A szilárd elhatározás és az akaraterő mindenképpen szükséges a sikerhez. Móróné dr. Zupkó Tímea munka- és egészségvédelmi igazgatótól megtudtuk, hogy amennyiben vasműs munkavállalók nagy számban érdeklődnek a program iránt, a vállalat lehetőséget biztosít arra, hogy az ISD Dunaferr területén lehessen igénybe venni a kezeléseket.


Miért érdemes leszokni?
Csökken a tüdőrák kialakulásának esélye, a szív- és érrendszeri betegségek kockázata, a gyomor-, nyombél-, és egyéb emésztőszervi betegségek lehetősége, javul a légúti státusz. Javul a szaglás, az ízlelés intenzitása, pozitívan változik a nemzőképesség.

 

Keresés a teljes weboldalon