Címlap Gyári élet Családi nap a zöldben

Jó hangulat, csapatszellem

Valószínű, hogy kiérdemelték az utolsó, igazi nyári napsütést a Lemezalakítómű dolgozói szeptember 7-ei családi napjukhoz. Időben bográcsba kerültek titkos recept alapján a húsok és a hozzájuk illő fűszerszámok, délelőtt tíz óra tájban már kellemes pörköltillat fogadta a megnyitóra érkezőket.

Kötetlen hangulatban köszöntötte munkatársait Kozma Gyula gyárvezető. Üdvözölte a hagyományt, miszerint a gyártómű kollektívája évente néhány alkalommal családostól tölt el együtt egy-egy élménydús napot. Ilyenkor gyári ügyekről nem szokás beszélni, a gyárvezető is a folyamatos műszakrend esetleges szeptemberi, októberi újraindítását említette csak meg. Megjegyezte ennek kapcsán, hogy jó terméket gyártanak, amely keresett a piacon. Kitért a csapatszellemre, amely a munkán kívül ezen a szombat délelőttön többek között a focipályán mutatkozhatott meg.

Hagyomány, hogy családi napon adják át a Kiváló Dolgozó kitüntetéseket.  Ez alkalommal Szabó Zsolt hengerész és Tóth Zoltán műszakos karbantartó csoportvezető részesült elismerésben. Zsolt 1988 óta dolgozik a profilüzemben, Tóth Zoltán a fiatalabb generációt képviseli. Neki is első munkahelye a vasmű, iskolái végeztével, 2006-ban kezdett itt. Mindketten az összetartó üzemi kollektívát emelték ki munkahelyük előnyei közül.

A megnyitót követően azonnal bemelegítésbe kezdtek néhányan a futballpályán, majd hamarosan néhány főről két csapatra duzzadt a labdakergetők száma. Alig tíz perc múlva már megkülönböztethetőek voltak az ellenfelek, sok dolga akadt a kapusoknak, és a pálya szélén is összeállt a két hozzáértő, bekiabáló csapat. Közben a szabadidőpark másik felében egyre jobb illatot eregetett a bogrács. A férfiak krumplit hámoztak, a gyerekek a játszóteret foglalták el. Megtalálták egymást az asszonyok is, egészen biztosan nem gyári dolgokról beszélgettek az asztalok mellett. A hangulatteremtő zene délutánra táncot ígért.

Szemmel látható volt, hogy nem először jöttek össze a Lemezalakítómű dolgozói egy közös ebédre, egy koccintásra, egy barátságban eltöltött, vidám napra. Mindenki megtalálta a helyét: ki a pályán, ki a szélén, ki a bogrács mellett, ki egy árnyat adó fa alatt. Ki a játékot, ki a társaságot és a beszélgetést vette komolyan. Közösen teremtettek maguknak jó hangulatot.

Módosítás: (2013. szeptember 17. kedd, 22:17)

 

Keresés a teljes weboldalon