Címlap Hírek KEDVEZMÉNYES HARKÁNYI GYÓGYKÚRA

Az ISD DUNAFERR Zrt. a Központi Üzemi Tanáccsal kötött „Együttdöntési jogkörbe tartozó 2014. évi szociális juttatásokról szóló megállapodás” alapján támogatja azon munkavállalóinak gyógykezelését, akiknek egészségi állapota ezt megkívánja. Ennek keretében a munkavállalók a Harkányi Gyógyfürdőkórház szolgáltatásait vehetik igénybe.

Az ISD DUNAFERR Zrt. munkavállalói a számlázási ár 20 %-át térítik meg a munkabérből történő levonással 3 havi részletben, vagy egyösszegben. Amennyiben a munkavállaló a tartozás egyösszegű megtérítési lehetőségét kéri, úgy tartozását a Pénztárban, készpénzben is kiegyenlítheti.

KINEK AJÁNLOTT A GYÓGYKÚRA IGÉNYBEVÉTELE?

Azon aktív (aktuálisan munkaképes állapotban lévő) munkavállalóknak ajánlott a harkányi gyógykúra, akiknek egyébként olyan elhúzódó egészségügyi problémáik vannak, melyek a gyógykúrával hatékonyan, jól kezelhetők.

A Harkányi Gyógyfürdőkórház az alábbi gyógykúrákat kínálja:

Mozgásszervi gyógykúrák

A mozgásszervi betegek rehabilitációja során felhasználják az intézményben adott komplex fizioterápia minden elemét, amit a beteg állapotfelmérését követően egyéni rehabilitációs tervvel egészítenek ki.

Psoriasis gyógykúrák

A pikkelysömörös betegek kezelése a természetközeli fürdőkúra és a klasszikus bőrgyógyászati terápia elemeinek felhasználásával zajlik. Figyelembe veszik az egyéb betegségeket, az azokra szedett gyógyszereket, a bőrtípust és a fennálló psoriasis jellegzetességeit. Nagy hangsúlyt fektetnek a provokáló faktorok feltárására, és segítséget nyújtanak ezek elkerülésére. Személyre szabott terápiás eljárást alkalmaznak, hogy a tünetmentes időszak a lehető leghosszabb legyen.

Nőgyógyászati gyógykúrák

A harkányi gyógyfürdőkórház több évtizedes tapasztalatait és a harkányi gyógyvíz ismert jótékony hatásait felhasználva teljes körű, rehabilitációs nőgyógyászati fizio- és balneoterápiás kezeléseket biztosítanak meddőség, inkontinencia, kismedencei gyulladás kezelésére. A nőgyógyászati, labor- és ultrahangvizsgálatokat követően a kezelések általában három hetet vesznek igénybe.

A mozgásszervi,- nőgyógyászati- rehabilitáció és a bőrgyógyászati gondozás szakterületén, a harkányi gyógyvíz hatásossága  klinikai szintű vizsgálatokkal igazolásra került. 

JELENTKEZÉS FELTÉTELEI: 

 • Foglalkozás-egészségügyi orvos javaslata (Foglalkozás-egészségügyi orvosi vélemény, javaslat gyógykezelési beutalásra)
 • Háziorvosi beutaló (Foglalkozás-egészségügyi orvos javaslata alapján kell kérni a háziorvostól)
 • A gyógyüdülés igénybevételének további feltétele, hogy a gyógyüdülés munkavállalót terhelő díjának levonása után a munkavállaló nettó jövedelméből - figyelembe véve az esetleges letiltásokat is- az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének megfelelő összeg (2014-ben 28.500 Ft/fő/hó) megmaradjon (hitelképesség-vizsgálat, melyet a Kompenzációs Főosztály az Igénybejelentő lapon dokumentál).

JELENTKEZÉS, ELBÍRÁLÁS: 

 1. 1.Jelentkezéshez szükséges alábbi dokumentumok leadása:

•   Igénybejelentő lap rehabilitációs gyógykezelés igénybevételéhez,

•   Foglalkozás-egészségügyi orvosi vélemény, javaslat gyógykezelési beutalásra,

•   Háziorvos által kiállított beutaló 

Az Igénybejelentő lap és a foglalkozás-egészségügyi orvosi javaslat nyomtatványok elérhetők (letölthetők) az intranetről, valamint a Műveknél és az Irányításon az alábbi munkatársaknál kérhető:

 • Acélmű: Horváthné Bók Hedvig (telefonszám: 19-20)
 • Nagyolvasztómű: Nagy Melinda (telefonszám:31-30)
 • Meleghengermű: Horváth Tünde (telefonszám: 21-18)
 • Hideghengermű, Fémfeldolgozómű: Szepesi Lajosné (telefonszám.: 40-43)
 • Lemezalakítómű: Sárvári Mónika (telefonszám:18-52)
 • Karbantartási Igazgatóság: Szijjné Passa Myra  (telefonszám:24-79)
 • Szállítómű: Dobolánné Radák Edina (telefonszám:26-84)
 • Irányítás (koordinátor): Tokodi Jánosné (telefonszám:27-75)

A kitöltött, aláírt jelentkezési dokumentumokat szintén a megjelölt munkatársaknál kell leadni.

 1. 2.Döntés a gyógykúra igénybevételéről:
 • A beérkezett jelentkezések összegyűjtése, ellenőrzése (szükséges dokumentumok megléte, kitöltésük ellenőrzése).
 • A gyógykúra igénybevételének odaítéléséről – a szervezetenként megállapított keretek figyelembe vételével – a Központi Üzemi Tanács delegáltja(i) és a HR igazgató együttesen jogosult dönteni.
 • Amennyiben a jelentkezési dokumentumok rendben vannak, a jelentkező rendelkezik a foglalkozás-egészségügyi orvos javaslatával és háziorvosi beutalóval, valamint a hitelképessége is rendben van, úgy a döntés során a munkavállaló egészségi állapotára vonatkozó információkat az együttdöntésben résztvevők tovább már nem vizsgálják. A gyógyüdülés igénybevételéről szóló döntés a jelentkezési dokumentumokban szereplő információk alapján, a rendelkezésre álló férőhelyek ismeretében történik.
 • A döntés első alkalommal a gyógyüdülés 2014. június-július hónapban történő igénybevételi lehetőségéről szól, majd ezt követően mindig két hónappal előre szóló döntések fognak születni.
 • Első döntés: 2014. május 23-ig (ehhez a döntéshez május 16-ig kérjük a jelentkezési lapok leadását).
 • További döntések: minden hónap 15. napjáig (minden hónap 10. napjáig leadott jelentkezések alapján).
 • A döntésről a HR igazgatóság munkatársa értesíti a jelentkezőt, és egyeztet mind a gyógyfürdőkórházzal, mind pedig a gyógykúrát igénybevevő munkavállalóval (időpont, utazás, egyéb információk).

TÉRÍTÉSI DÍJAK 2014-BEN:

A munkáltató által támogatott kedvezményes díjak 2014. évben

Szolgáltatás

ISD DUNAFERR Zrt. – foglalkozás-egészségügyi orvosi javaslattal rendelkező - munkavállalói számára kedvezményes ár

Kedvezményes ár összesen

Munkáltató által fizetendő   (80 %)

Munkavállaló által fizetendő         (20 %)

Szállás kétágyas, fürdőszobás szobában + ellátás (napi 3x étkezés) + kezelések

 

10 000 Ft/fő/éj  + ÁFA   

 

7 napos kúra esetén, napi 4 kezeléssel

70 000 Ft/fő/+ÁFA

 

14 napos kúra

esetén, napi 4 kezeléssel,                             140 000 Ft/fő + ÁFA

 

7 napos kúra:

56 000 Ft/fő + ÁFA

 

 

14 napos kúra:

112 000 Ft/fő+ ÁFA

7 napos kúra:

14 000 Ft+ ÁFA

(3 havi részletfizetés esetén:

4 670 Ft+ÁFA/hó)

 

14 napos kúra:

28 000 Ft+ ÁFA

(3 havi részletfizetés esetén:

9 335 Ft+ÁFA/hó)

SZOLGÁLTATÁSOK:

 • A gyógyüdülést lehetőség szerint két-három hetes, de minimálisan egy hetes turnusokban lehet igénybe venni, tipikusan hétfői napon történő érkezéssel és vasárnapi napon történő távozással. (A gyógyfürdőkórház szakorvosa szerint a gyógykúra javasolt időtartama legalább két hét.)
 • A gyógykezelés ideje alatt nem szükséges betegszabadság/betegállomány igénybevétele.
 • A kedvezményes térítési díjat a munkáltató kizárólag a 2014. évi együttdöntési megállapodás 1. pontjában foglaltak szerinti szolgáltatásokra vonatkozóan biztosítja, melyek az alábbiak:

-  szállás (kétágyas, fürdőszobás, televízióval, hűtőszekrénnyel, felszerelt szobákban, fürdőköntös és kisebb törölköző bekészítve a szobában),

-  teljes ellátás (napi háromszori – emelt szintű - étkezéssel),

-  napi 4 gyógykezelés (a következők közül: medence, masszázs, gyógytorna, vizitorna, UH, mágnes terápia, súlyfürdő, elektroterápiák (IF, TENS, diadinamik, galván), iszappakolás),

-  az érkezés napján egy alkalommal orvosi vizsgálat (a szükséges kezeléseket a gyógyfürdőkórház szakorvosa – vizsgálat alapján – a munkavállaló egészségi állapotától függően határozza meg)

Fontos!  A munkáltató kizárólag a fentiekben feltüntetett szolgáltatások ellenértékéről szóló számlát fogad be.

A fentieken túlmenően igénybevett szolgáltatások (pl.: wellness, szauna, szolárium, frissítő masszázsok, további gyógykezelések, szolgáltatások, illetve családtagok, hozzátartozók gyógyüdültetése) díját a munkavállalónak a helyszínen kell kiegyenlítenie. SZÉP kártyát a gyógyfürdőkórház a nem OEP finanszírozott szolgáltatásokra elfogad, valamint egészségpénztári kártyával is lehet fizetni, ha a kártya (illetve a Pénztár) egyébként erre lehetőséget ad.

Amennyiben a jelentkező egyágyas elhelyezést igényel, azt jelezni kell az Igénybejelentő lapon. Az egyágyas szoba felára: 2500 Ft/fő/nap, melyről a munkáltató NEM fogad be számlát, tehát azt a helyszínen ki kell fizetni.

Amennyiben a jelentkező munkavállaló családtagjával együtt kéri az elhelyezését, azt jelezni kell az Igénybejelentő lapon.

A gyógyfürdőkórház – bizonyos feltételek esetén – súlycsökkentő programot is kínál. Amennyiben a jelentkező – vagy kísérő hozzátartozója – részt venne a súlycsökkentő programon, azt az Igénybejelentő lapon jelezni kell. A gyógyfürdőkórház ebben az esetben előzetesen (telefonon) felveszi a kapcsolatot a jelentkezővel. A program plusz költséggel jár (2200 Ft/fő/nap), mely összegről a munkáltató NEM fogad be számlát, tehát azt a helyszínen ki kell fizetni.

A gyógyfürdőkórház további szolgáltatásairól, árakról, családtagok gyógyüdülési lehetőségeiről kérjük, telefonon érdeklődjenek a gyógyüdültetés koordinátorától (Tokodi Jánosné, tel.: 27-75).

A kórházi tartózkodás ideje alatt a kórház Házirendjének betartása kötelező! A Házirend be nem tartása esetén a kórház kötelezheti a vendéget a kórház elhagyására.

Amennyiben a kórházi gyógykezelés a munkavállaló hibájából, a Házirend be nem tartása miatt az előzetesen igényelt időtartamnál hamarabb ér véget, úgy a kórház a teljes időtartamra vonatkozó árat számlázza a munkáltató részére, melynek az igénybe nem vett időszakra számlázott részét a munkáltató teljes egészében (100 %-ban) a munkavállalóra terheli!

UTAZÁS:

 • A gyógyfürdőkórház ajánlása szerint – az első napi kezelések megkezdése érdekében – érdemes legkésőbb 12-13 óráig megérkezni a gyógyfürdőkórházba.
 • Dunaújváros – Harkány útvonalon (odaút) megszűnt a közvetlen Volán-járat. Dunaújváros – Pécs útvonalon közlekedő járattal lehet elutazni, és pécsi átszállással lehet eljutni Harkányba. (Menetrendekről kérjük, a Volán állomásokon érdeklődjenek.)
 • Harkány – Dunaújváros útvonalon (visszaút) van közvetlen Volán-járat. (Menetrendekről kérjük, a Volán állomásokon érdeklődjenek.)
 • A gyógyfürdőkórház rendelkezik belső parkolóval, díja: 4000 Ft/gépkocsi/hét. A díjról a munkáltató NEM fogad be számlát, azt a helyszínen ki kell fizetni.
 • Útiköltségről a munkáltató NEM fogad be számlát.
 • Az idegenforgalmi adó (IFA) a helyszínen fizetendő, arról a munkáltató NEM fogad be számlát. 

Módosítás: (2014. május 07. szerda, 15:21)

 

Keresés a teljes weboldalon