Címlap Hírek Köszöntők Emberpróbáló idők

Pillanatnyi helyzetünket reálisan értékelni, kilátásainkat ésszerűen összegezni csakis hideg fejjel tudjuk.

Minél hatalmasabbnak látjuk az előttünk tornyosuló gondokat, annál inkább nélkülözhetetlen a higgadtság. Ahogy korosodik, ne szépítsük, öregszik az ember, egyre több olyan esetet tud felidézni a múltjából, amikor úgy érezte: vége mindennek, összecsapnak feje fölött a hullámok, a szorult helyzetből nincs már kiút. Aztán mégis lett. Kitartással, szenvedéssel, mások segítségével, szerencsével. Életünk nehéz időszakairól, az olyanokról, mint a mostani, így ír Jókai Anna:

 

„…Emberpróbáló idők. Kinek-kinek a maga helyén, a maga bőrében. Nekünk itt, a szabott részben, Magyarországon, az igét éppen ezen az árnyalatosan édes nyelven szólva. Van saját feladatunk az egyetemesség körében. Van szerencsére edzettségünk is, „gyakorlatunk” a gyakorlatban. Persze erő kell hozzá, mert a restség általános: hiszen a kaptató, fölfelé, izom-munka.”

Bajban ismerszik meg az ember. Akkor tudjuk meg valóságosan, mekkora bennünk és társainkban, barátainkban az erő, a kitartás, az emberség. Talán ezekre az értékekre lesz most a legnagyobb szükség.

Módosítás: (2013. augusztus 20. kedd, 18:35)

 

Keresés a teljes weboldalon