Címlap Hírek Köszöntők Acélos gondolatok

„Az európai acélipar Európa jólétének alapja, az európai ellátási lánc nélkülözhetetlen része… Az acél 100%-ban újrahasznosítható és ezért jelentős szerepe van az alapvető erőforrások megőrzésében a jövő generációi számára.”

 

A fenti mondatok az Eurofer kiáltványából valók, amely a most véget érő uniós ciklus döntéshozóihoz íródott anno, a gazdasági világválság kirobbanása utáni időszakban. Az acélgyártók pontokba szedve megfogalmazták, hogy mely területeken tudnák segíteni a képviselők az iparág versenyképes működését. Reálisabb energiaárakat, a K+F tevékenység újabb területeinek támogatását, a környezetvédelmi szabályozás adminisztrációs és pénzügyi terheinek csökkentését kérték többek között.

A válság azóta levonult, vagy csak elmúlt az az időintervallum, amikor még minden gazdasági negatívumot erre lehetett fogni. Lassan magához tér az európai acélipar is, legalábbis pozitív jeleket mutatnak több nagyvállalat pénzügyi jelentései az utóbbi időszakban. Ami korántsem jelenti azt, hogy ne kellene továbbra is komoly nehézségekkel szembenéznie a kontinens gyártóinak.

Uniós képviselőinknek, akiket néhány nap múlva megválasztunk majd, nem lenne haszontalan belepillantani a fent említett dokumentumba, hasznos olvasmány. S maradt még benne bőven megvalósítható javaslat az előttünk álló öt esztendőre is.

Szilágyi Irén

Módosítás: (2014. május 21. szerda, 06:12)

 

Keresés a teljes weboldalon