Címlap Hírek Tudományfigyelő

A NIÓBIUMMAL ÖTVÖZÖTT ACÉL JELENTHETI A JÖVŐT

Dr. Hardy Mohrbacher az Innovációs Igazgatóság visszatérő vendége

Bővebben...

 

EMBERI IRÁNYÍTÁS NÉLKÜL REPÜLNEK
A természetben megfigyelhető, kollektív mozgás törvényszerűségeire alapozva, négyrotoros drónok alkalmazásával, a világon elsőként modellezte szabad térben a madárcsapatok együttes mozgását Vicsek Tamás akadémikus és kutatócsapata.

Bővebben...

 

AZ IPARBAN IS HASZNOSÍTHATÓ FELISMERÉS
Az anyagtudomány egyik gyakorlati szempontból is alapvető fontosságú kérdésében, a komplex kristálycsíra-képződés témakörében publikáltak mérföldkőnek felfogható, tudományos összefoglalót az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont munkatársai, Gránásy László, az MTA doktora és Tóth Gyula PhD.

Bővebben...

 

A sikeres vállalat

A versenyelőny fenntartási képesség kérdése régóta foglalkoztatja az Operations Management (termelési és szolgáltatási rendszervezetés) tudomány kutatóit. Az egyik leglényegesebb kérdés a stratégia teljesülésekor, hogy megvan-e az a képesség (core capability) a szervezetben, mely hosszú távon biztosítja a versenyelőnyök létrehozásához szükséges rendszert.

Módosítás: (2014. február 19. szerda, 11:44)

Bővebben...

 

Néhány év múlva napi „munkatársunk” lehet

A kiterjesztett valóság — AR — olyan számítástechnikai terület, melyben ötvöződik a valódi és a virtuális világ. Egyes jóslatok szerint ez a módszer lesz a közeljövő első számú információs eszköze.

Módosítás: (2013. október 16. szerda, 08:06)

Bővebben...

 
További cikkeink...

Keresés a teljes weboldalon