Címlap Kitekintő

A legnagyobb német acélmű, a ThyssenKrupp – két év után először – nyereséges negyedévről tett közzé jelentést a közelmúltban.

Bővebben...

 

A kínai Ipari és Információtechnológiai Minisztérium 28,7 millió tonna acélgyártási kapacitás megszüntetését írta elő az év végéig, ami több mint Olaszország egyéves termelése.

Bővebben...

 

Az Arcelormittal befektetői tájékoztatót tartott március 10-én, amit követően közel 2 százalékot esett a cég részvényének árfolyama, annak ellenére is, hogy a 2014-es célokat (8 milliárd dollár körüli EBITDA és 15 milliárd dolláros nettó eladósodottság) megerősítette a vállalat.

Bővebben...

 

Az Európai Parlament plenáris ülése február elején nagy többséggel megszavazta Gyürk András jelentését az európai acélipar jövőjéről. A jelentés rámutat, hogy Európa több mint 500 acélgyára közvetlenül 360 ezer munkavállalót foglalkoztat, ezért nemcsak gazdasági és ellátásbiztonsági okokból, hanem szociális megfontolásokból is kulcsfontosságú, hogy Európa a jövőben is erős acéltermelő bázissal rendelkezzen.

 

Módosítás: (2014. február 19. szerda, 08:45)

Bővebben...

 

Az ArcelorMittal azt tervezi, hogy áprilisban újranyitja a 2011-ben bezárt Tennessee-ben található gyárát, mivel úgy érzékeli, hogy az ott előállított hosszú acélelemekre egyre nagyobb kereslet mutatkozik, így érdemes lehet újranyitnia a közel három éve leállított üzemet.

A növekvő gazdaság hatásai kezdenek meglátszódni az acélpiacon is, ami pozitív hír az ArcelorMittal számára - olvasható az Erste Európa Best of kiadványában.

(forrás:profitline.hu)

 

Nőtt  a  világ  acéltermelése  novemberben:  a  nemzetközi  acélszövetség,  a Worldsteel  adatai szerint  a tavalyi  év tizenegyedik  hónapjában  127 millió tonna volt az acéltermelés, 3,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál. 

Bővebben...

 

Az idei év októberében a belföldi és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak átlagosan az előző havi szinthez képest 1,8 százalékkal csökkentek – közölte november 29-én kiadott gyorstájékoztatójában a Központi Statisztikai Hivatal.

Bővebben...

 

Jelentősen nőtt a világ acéltermelése az idén szeptemberben: a Worldsteel október 21-én közzétett adatai szerint az év kilencedik hónapjában 133 millió tonna volt a nyersacéltermelés, 6,1 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A nemzetközi acélszövetség adatai szerint a magyar acéltermelés zsugorodott.

Bővebben...

 

Európai acélszerkezeti díjjal jutalmazták a Kopitnari Nemzetközi Repülőtér termináljának épületét, amelyet a CEOS Kft. és a Markovits Mérnökiroda közösen tervezett a Grúz Köztársaság megbízásából.

Bővebben...

 

Veszteséges volt az év első felében az orosz Evraz és a Severstal aéclipari csoport is. A piac legfeljebb rövidtávon ígér nekik enyhülést, az acélárak pangása még eltarthat egy ideig.

Bővebben...

 

Lassú javulás következhet

Az Eurofer által képviselt európai acélipar 170 milliárd eurós forgalmával, 360 ezer magasan képzett közvetlen munkavállalójával és az évente gyártott, mintegy 190 millió tonnányi acéltermékkel vezető szerepet tölt be a világ acéliparában. Az Európai Unió 28 tagállamában több mint 500 acélgyártó és -feldolgozó egység kínál közvetlen és közvetett munkahelyet, valamint megélhetést az európai polgárok millióinak.

Módosítás: (2013. augusztus 19. hétfő, 19:18)

Bővebben...

 

Németország második legnagyobb acélipari csoportja részben létszámleépítéssel kívánja mérsékelni veszteségeit. A cég azt közölte, hogy több mint 1500 dolgozójától, foglalkoztatotti létszámának 6 százalékától válik meg.

Bővebben...

 

Hatszázmilliós beruházással új telephelyet hoz létre a Biró Hűtéstechnikai- és Acélszerkezetgyártó Kft. (BHA Kft.) Tapolcán, munkatársaik létszámát pedig a tervek szerint megháromszorozzák.

Bővebben...

 

Több mint 1400 kínai vállalatnak szeptember végéig le kell állítania elavult technológiájú termelését ― adta utasításba a kínai központi kormány.

Bővebben...

 
További cikkeink...

Keresés a teljes weboldalon