Címlap Kitekintő Montenegro csodái

VADREGÉNYES TERMÉSZET A FEKETE HEGYEK ORSZÁGÁBAN
A Balkán-félszigeten, a magyar turisták számára is elérhtő közelségben fekszik Dél-Európa egyik legegzotikusabb országa, Montenegro. A volt Jugoszláviából ötödik független államként kivált, pici ország természeti kincsei Európában, de a világon is egyedülállóak.

 

A turisták számára igazi élményt nyújt a 293 kilométer hosszú tengerpart, csodás partszakaszokkal, festői öblökkel, modern szállodákkal. A kotori öböl csodálatos, aki már járt ott, az soha nem felejti el a hatalmas hegyek és a kék tenger látványát. Az öböl Európa legdélebbi fjordja, a világon pedig a 30 legszebb öböl közé tartozik, az UNESCO védelme alatt áll. A Tara kanyon Európa legmélyebb kanyonja, a világon csak az amerikai Coloradó kanyon előzi meg. A rafting és az extrém sportok szerelmesei itt igazi kihívást találnak. A Biográdi hegység az utolsó őserdő Európában, itt található a gyönyörű gleccsertó, a Biogradsko jezero. A Szkadári-tó a Balkán legnagyobb tava és egyben Európa legnagyobb madár rezervátuma. A tó nagy része Montenegróhoz, kisebbik hányada Albániához tartozik.
Több alkalommal is meglátogatta már családjával ezt a gyönyörű országot egyik dunaferres kollégánk, Michel János, a Meleghengermű üzemmérnöke, lapunk külsős fotósa. Idén is visszatérnek majd, mert mint mesélte, a természet egyszerűen varázslatos, az ott élő emberek barátságosak, vendégszeretőek. Olvasóinknak most kollégánk képein mutatjuk be a sokarcú Montenegro néhány szépséges táját.

Módosítás: (2013. július 17. szerda, 06:07)

 

Keresés a teljes weboldalon