Címlap Kitekintő Új telephely és munkahelyek Tapolcán

Hatszázmilliós beruházással új telephelyet hoz létre a Biró Hűtéstechnikai- és Acélszerkezetgyártó Kft. (BHA Kft.) Tapolcán, munkatársaik létszámát pedig a tervek szerint megháromszorozzák.

Tapolcán 2006-ban kezdődött meg a város területén működő laktanyák átvétele a Magyar Honvédségtől. A déli laktanya területére turisztikai célú beruházást tervezett a város, azonban ezeket a terveket a 2008-ban kezdődő gazdasági válság keresztülhúzta. Ezért újragondolták a terület hasznosítását: 2011-ben kezdődött meg a rendezési terv részleges módosítása turisztikai célú besorolásból kereskedelmi-, gazdasági-, szolgáltató övezetté.

Az első betelepülő, a hűtéstechnikával és acélszerkezetek gyártásával foglalkozó BHA Kft. 24 éve működik a városban, 50 embert foglalkoztat, a tavalyi nettó árbevétele 500 millió forint volt.

A cég tájékoztatása szerint három nyertes pályázatuknak köszönhetően új telephelyet hozhatnak létre a volt katonai ingatlanon a szükséges berendezésekkel. A 7,2 hektáron megvalósuló 600 millió forintos beruházás után üzemi területük az eddigi 2500-ról 6000 négyzetméterre nő, munkatársaik létszámát pedig a tervek szerint megháromszorozzák.

(Forrás: hrportal.hu)

 

Keresés a teljes weboldalon