Címlap Kultúra

Nyilván nem a legfontosabb hír, hogy városunk természetvédelmi területére, a Duna-partra május hatodikán délelőtt megérkeztek az itt költő gyurgyalagok.

Bővebben...

 

A baracsi faluházban május végéig látható Mészáros Attiláné Rita festménykiállítása. Az alkotó főállásban az ISD Dunaferr Zrt. dolgozója, a Gyártóegység lakatos- és mechanikaüzemének adminisztrátora, és ez az első önálló kiállítása.

Bővebben...

 

DUNAÚJVÁROSI VONATKOZÁSOK

Módosítás: (2014. május 21. szerda, 06:11)

Bővebben...

 

Feledhetetlen koncertek

Jószerivel már maguk sem hittek benne, végül két és fél évnyi küzdelmes, kudarcokkal terhelt, mégis lankadatlan szervezőmunka eredményeként megvalósult az álom: 73 dunaújvárosi dalnok a világ egyik legjelentősebb hangversenytermének, a New York-i Carnegie Hall Isaac Stern Auditoriumának pódiumára állhatott.

Bővebben...

 

Jubileum zenével, tánccal, tűzijátékkal

Miközben szeptember utolsó hétvégéjén végeláthatatlan sorban érkeztek az autók Rácalmás főútján a Jankovich-kúriához, a mindenkori Tökfesztivál helyszínére, a város mellékutcái üres csendességben töltötték a három szeptemberi napot. Mindenki a rendezvényekre ment, csak a tökből készült „népeket” hagyták felvigyázóul maguk után.

Módosítás: (2013. október 15. kedd, 08:07)

Bővebben...

 

KORTÁRS ÚTKERESÉS
Várnai Gyula szobrászként már 1993-ban részt vett az acélszobrász alkotótelep munkájában, 20 esztendővel később pedig elvállata a vas- és acélszobrok „gazdájának” szerepét betöltő alapítvány kuratóriumi elnöki tisztét.

Módosítás: (2013. június 19. szerda, 20:44)

Bővebben...

 

Huszonöt évvel ezelőtt rendezték az első magyar bajnokságot, húsz éve jegyezték be a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetséget (MDSSZ) Dunaújvárosban: e kettős évforduló jegyében versenyeztek és ünnepeltek az április utolsó hétvégéjén a nemzeti táncbajnokság résztvevői a dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Módosítás: (2013. május 02. csütörtök, 16:39)

Bővebben...

 

A MOZGÁS ÖRÖMÉÉRT
Sokan vannak körülöttünk, akiknek csak a „munkahelyi” arcát, megjelenését ismerjük. A Minőségügyi és Környezetvédelmi Igazgatóság munkatársa, Balázsné Nárai Andrea szabadidejében az orientális tánc szerelmese. Amellett, hogy maga is táncol, gyermekeknek oktat hastáncot és most országos versenyt szervez.

Módosítás: (2013. április 17. szerda, 13:59)

Bővebben...

 

Nagy nevek a színpadon

Május 11-én a hagyományokat követve ismét a család, az egészség, a sport és a kultúra jegyében rendezik meg az Almavirág Fesztivált Rácalmáson.

Módosítás: (2013. április 19. péntek, 08:39)

Bővebben...

 

LEKÖSZÖNT A KURATÓRIUMI ELNÖK
Az országban, de egész Európában is egyedülálló, egymilliárd forint eszmei értékű vas- és acélszobor-együttest tudhat magáénak városunk. Az arborétum szépségű Duna-parti környezet méltó keretbe foglalja a köztéri alkotásokat.

Módosítás: (2013. április 16. kedd, 22:19)

Bővebben...

 

ÚJVÁROSI FOLKLÓR A DUNA MENTÉN

Január végén a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában rendezték meg a hatvanéves Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes jubileumi előadásait.

Módosítás: (2013. február 19. kedd, 22:01)

Bővebben...

 

Keresés a teljes weboldalon