Címlap Kultúra A nőiesség könnyed művészete

A MOZGÁS ÖRÖMÉÉRT
Sokan vannak körülöttünk, akiknek csak a „munkahelyi” arcát, megjelenését ismerjük. A Minőségügyi és Környezetvédelmi Igazgatóság munkatársa, Balázsné Nárai Andrea szabadidejében az orientális tánc szerelmese. Amellett, hogy maga is táncol, gyermekeknek oktat hastáncot és most országos versenyt szervez.

— Ahogyan a két lányom nődögélt és kicsit több időm jutott magamra, keresgélni kezdtem valamilyen szabadidős elfoglaltságot — mesél Andi a kezdetekről. — A zene mindig nagyon fontos szerepet töltött be az életemben, ezért valamilyen zenés mozgásformát kerestem. Sokféle óratípust kipróbáltam, aztán 2008-ban hastáncórákra kezdtem járni, és hamar szerelem lett belőle. 2009 óta vagyok a Kleopátra Hastáncstúdió tagja, aránylag hamar bekerültem a fellépő csoportba, majd 2011-ben bízták rám a gyermekcsoport vezetését. A csoport tanítgatásánál felelősséget éreztem a gyermekek fejlődése iránt, ezért beiratkoztam a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sport­tudományi Karára. Célom az orientális tánc oktatása, de szükség volt egy sportoktató végzettségre, így jött az aerobik, amit azóta sikeresen elvégeztem. Hogy ezt is kamatoztassam, elindítottam egy dance aerobik foglalkozást is, ahol a táncos elemeket ötvözzük az aerobik mozdulatokkal.

— Iskolába jársz, gyerekekkel foglalkozol, aerobikot oktatsz, versenyt szervezel, mindezt munka és család mellett. Hogy bírod és mit szól a család a sok elfoglaltsághoz?

— Az energiám végtelen, a gyerekek sokat is igényelnek, de még többet adnak. A családom maximálisan támogat mindenben, és törekszem arra, hogy ők se szenvedjenek hiányt.

— Mit lehet tudni arról a rendezvényről, amit szervezel?

— A Kleopátra Hastánc­stúdió minden évben rendez egy bemutató gálát, hogy azok a kislányok, nagylányok és felnőttek, akik a csoportokba járnak, bemutathassák egész éves munkájuk eredményét. Az idén kibővítettük az eseményt egy országos gyermek hastáncversennyel, melyet az idén első alkalommal rendezünk meg, de hagyományteremtő szándékkal. Nem titkolt szándékunk a városunk népszerűsítése is, valamint az, hogy a gyerekek is megismerjék a hasonló érdeklődésű kis táncos társaikat. Az ország minden pontjáról várunk gyerekeket 3-18 éves korig. Felnőtt verseny sok van az országban és némelyiket kibővítik gyermek kategóriákkal, de a kimondottan gyermek verseny nagyon ritka. Innen jött az ötlet, hogy megszervezzük.

— Mikor és hol izgulhatunk a dunaújvárosi kicsikért?

— Az egésznapos esemény a dunaújvárosi önkormányzat jóvoltából a Városháza C szárnyának színháztermében lesz, május 4-én 9 órától. A verseny győztesei lehetőséget kapnak a fellépésre a 17 órától megrendezésre kerülő V. Kikelet Hastáncgálán, ahol a zsűritagok is fellépnek. A zsűribe hazai és nemzetközi viszonylatban is ismert és elismert táncosok fogadták el a meghívásunkat, mint Báti Anita „Nitah”, Bartos Noémi „Naimah”, Tóvári Szilvia „Silviarah Keletra”, Bacsa Ildikó „Tahmina” és stúdiónk vezetője Varga Nikolett „Niky Badr Gamar”.

— Egy ilyen rendezvényhez ma már szponzorokat és támogatókat is kell találni…

— A legnagyobb csodálatomra a dunaújvárosi és a budapesti vállalkozók között is segítőkész és kedves emberekre leltem. Ezúton szeretném megköszönni a Dunaferr Magazinnak is, hogy médiatámogatóként segíti a munkánkat. Biztos vagyok benne, hogy aki eljön, jól fogja magát érezni, hiszen jó zenét hallgathat, ügyes táncosokat, szép fellépőruhákat és izgalmas versenyt láthat majd.

 

Módosítás: (2013. április 17. szerda, 13:59)

 

Keresés a teljes weboldalon