Címlap Múlt és jövő

ZÚGJANAK A GÉPEK, MENJEN A GYÁR!
Egykori és jelenlegi dolgozóinak részvételével április 4-én ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját a lakatos­üzem. A megjelentek a jubileumi rendezvényen kapták kézhez „A Lakatos­üzem története” című múltidéző kötetet.

Módosítás: (2014. április 15. kedd, 11:11)

Bővebben...

 

VIVÁT, KOHÁSZ!
A dunaújvárosi nyersvasgyártás hatvanadik évfordulója előtt tisztelgő ünnepnappá nemesült március 6-án az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztálya helyi szervezetének klubnapja.

Módosítás: (2014. március 17. hétfő, 10:09)

Bővebben...

 

A gyárépítés hőskorának meghatározó dátuma volt 1954. február 28-a, ezen a napon csapoltak először nyersvasat a Dunai Vasmű I. számú nagyolvasztójából. A kohó avatása országos jelentőségű esemény volt, a magyar ipartörténet viszonylatában gigantikus beruházásnak számító berendezés telepítése már akkor sejteni engedte, hogy a vas-, majd később az acélgyártás évtizedekre meghatározza a Pentelei-fennsíkon felhúzott város életét.

Nagy izgalommal várt pillanat volt az első csapolás

Módosítás: (2014. február 19. szerda, 08:10)

Bővebben...

 

A NAGYOLVASZTÓ TÖRTÉNETE – EMBERI SORSOK TÜKRÉBEN
A dunaújvárosi nyersvasgyártás hatvan esztendeje emberi sorsok sokaságát is magába foglalja.

Köteteket tölthetnénk meg a jelenlegi dolgozók bemutatásával és a korábbi évtizedek kiemelkedő személyiségeinek visszatekintőivel – ezúttal a gyártóművet leghosszabb ideig irányító vezető és az ISD Dunaferr Zrt. Nagyolvasztóművében dolgozó néhány jelenlegi szakember portrévázlatát villantjuk fel néhány sorban.

Módosítás: (2014. február 19. szerda, 08:11)

Bővebben...

 

Emlékek gyűjtője és helytörténet-kutató

A Dunaferr biztonsági szervezetének munkavállalójaként került nyugdíjba 2005-ben Békési György, negyvenöt éves törzsgárdatagsággal a háta mögött.

Módosítás: (2013. október 16. szerda, 08:06)

Bővebben...

 

 „Emléketek ma is milyen csodás…”

Az ország különböző pontjairól érkeztek Dunaújvárosba a Jubileumi Technikus Találkozó résztvevői, hogy méltóképpen emlékezzenek meg a 24. számú Kohászati Technikum alapításának hatvanadik évfordulójáról.

Módosítás: (2013. szeptember 17. kedd, 22:13)

Bővebben...

 

A folyamatos acélöntés a Dunai Vasműben

Nevezetes évforduló érkezett el idén az Acélmű életében. Augusztus 12-én volt 40 éve annak, hogy az I. sz. FAM-ot (folyamatos acélöntőmű) üzembe helyezték. Összeállításunkban felidézzük az üzem történetének legfontosabb állomásait, valamint régi és jelenlegi kollégák mesélnek a kezdetekről és a jelenről.

Módosítás: (2013. augusztus 19. hétfő, 18:43)

Bővebben...

 

SZENT BORBÁLA SZAKESTÉLY A DUNA PARTJÁN

Balekkeresztelés (balra Fehér András, jobbra Thiele Ádám) December elsején rendezte meg az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület dunaújvárosi helyi szervezete a hagyományos Szent Borbála szakestélyét. A szakestélynek a volt DLA szabadidőpark, ma oktatási központ adott helyet. A szakestélyt a vállalati menedzsment képviseletében megtisztelte jelenlétével William Ernst úr. Vendégeink között köszönthettük az OMBKE budapesti és székesfehérvári szervezetének több tagját, a soproni és a miskolci egyetem egy-egy képviselőjét, valamint a Dunaújvárosi Főiskola tanárait és diákjait. A résztvevők között sok nyugdíjas tagtársunkat is üdvözölhettük.

Módosítás: (2013. január 07. hétfő, 11:10)

Bővebben...

 

Keresés a teljes weboldalon