Címlap Sport A mozgás öröme jótékonysággal fűszerezve

Dunaújvárosért-díjas a labdarúgó-szövetség 

A közelmúltban az önkormányzat egyik legrangosabb elismerésével, az 1991-ben alapított Dunaújvárosért-díjjal tüntették ki a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséget. 

Az elismerést – amely azon személyeknek és közösségeknek adományozható, akik Dunaújvárosban, illetve Dunaújvárosért maradandót alkottak, illetve tettek – 2013-ban a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola nevelőtestülete, valamint Boór János is átvehette.

 

A rangos díjat korábban már több kiváló sportolónak, sportvezetőnek is odaítélte a város közgyűlése, gondoljunk csak Andriska Vilmosra, Kercsó Árpádra, Limperger Istvánra, Bódis Gáborra vagy Supola Zol­tánra. Első alkalommal fordult elő azonban, hogy egy sportszervezet kapta a díjat – teljesen megérdemelten.

A Dunaújvárosi Labda­rúgó Szövetség elévülhetetlen érdemeket szerzett a helyi sportéletben kitűzött vállalásainak teljesítésével. A szövetség közösségformáló szerepe – azon felül, hogy több ezer sportolni vágyót tud rendszeresen a sportpályákra szólítani – egyre inkább kiterjed, és pozitív hatással van jótékonysági akciókra, segítő programokra. Munkájával rendszeresen támogat nehéz helyzetben lévő, segítségre szoruló intézményeket, családokat, gyermekeket. Például a súlyos mozgásszervi betegségben szenvedő Szatmári Ádám sorsának alakulásáról lapunk is több alkalommal beszámolt. A fiatalember gyógykezeléséhez számtalan alkalommal hozzájárult a labdarúgó-szövetség, Ádám szinte elválaszthatatlan résztvevője a különböző tornáknak, rendezvényeknek.

Mind a technikai, mind a kommunikációs fejlesztések nagyban elősegítették, hogy a szövetség taglétszáma — mely jelenleg több mint 1500 fő — folyamatosan bővüljön, a korosztályok palettája pedig szélesedjen. A kispályás bajnokság valóban tömegeket képes rendszeres mozgásra ösztönözni, az egymást követő különböző tornákról nem is szólva. Azzal, hogy a DLSZ az elmúlt évtizedekben több ezer fiatalnak és idősnek nyújtott sportolási lehetőséget, életképes megoldást talált a problémára, hogy a fiatalokat kimozdítsuk a számítógépek mellől, ők pedig teljesítményükkel és kitartásukkal kiváló eredményeket elérve öregbítették városunk jó hírnevét.


A díj ösztönzés is egyben

Kalácska András elnök: — Óriási dolog azoknak a remek em­bereknek, intézmé­nyeknek, közösségeknek a nyomdokaiba lépni, akik már megkapták a Duna­újvárosért-díjat, és egyben nagy felelősség is. Úgy gondolom, hogy innentől kezdve ez is inspirál majd bennünket, hogy továbbmenjünk a megkezdett úton és még jobban, még hatékonyabban tegyük a dolgunkat. Ugyanakkor nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mostanra már nemcsak Fejér megye, de Magyarország egyik legnagyobb amatőr szervezete vagyunk, a több mint 1500 igazolt sportolónkkal. Munkánkról az ország számos pontjáról érkezik rendszeresen pozitív visszajelzés, ami szintén jó érzéssel tölt el bennünket, de természetesen, az hogy a dunaújvárosiak és a város vezetése a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséget találta méltónak e megtiszteltetésre, az az igazán nagy öröm!

Petrás Gábor főtitkár: — Legnagyobb és legszínvonalasabb rendezvényünk januárban a XII. Carissa Kupa meg­­rendezése és annak a jótékony célnak a megvalósítása lesz, amivel segíteni tudjuk a helyi kórházat. Úgy döntöttünk, hogy a díj mellé kapott pénzbeli támogatást (200 ezer forint), teljes egészében átadjuk a Szent Pantaleon Kórház számára, hozzájárulva ezzel az új CT-készülék régóta tervezett megvásárlásához. A Carissa Kupán szervezett gyűjtéssel megpróbáljuk felkerekíteni ezt az összeget 500 ezer forintra. Szakmai célunk pedig, hogy minél több amatőr csapat versenyezzen a szövetségünk által kiírt bajnokságokban és kupákban, valamint Fejér megye legjobb kispályás labdarúgócsapatainak  szeretnénk egy igazi focifesztivált szervezni itt, Dunaújvárosban, ahol a megye városainak  bajnokcsapatai mérnék össze tudásukat.


Vasműsok  a „pályán”

A DLSZ keretében több duna­ferres dolgozó is fontos társadalmi munkát végez. Petrás Gábor főtitkár „civilben” az ISD Power dolgozója, Tóth Imre, a Női Versenybizottság elnöke és a Társadalmi Felelősség Bizottság elnöke a Hideghengerműben műszakvezető, Mészáros István, a Versenybizottság elnöke az Energetikai Igazgatóság szakértője, valamint Futó János, a Kispályás Bizottság elnöke a Meleghengermű csoportvezetője. És akkor még nem is szóltunk a különböző csapatokban (Steelworker, Gyalog Galopp, Dunaferr Vasas, Fanatic, B.T.Team, Triplex, Pinxit, Hamutiprók, Akrasz Bau, Africas, Hungária, Sztálingrád, No Maám, Időhúzók….) rendszeresen vagy alkalmanként pályára lépő sok-sok vasműs munkavállalóról.

Módosítás: (2013. december 16. hétfő, 20:14)

 

Keresés a teljes weboldalon