Címlap Sport Carissa Kupa: Csöves-diadal és egymillió forint adomány

Ismét nagy sikert aratott a Carissa Kupa! A Dunaújvárosi Labdarúgó-szövetségnek köszönhetően példás színvonalon ― 12. alkalommal ― megrendezett pénzdíjas kispályás labdarúgótornán 32 csapat vett részt január 17-19-én a Dunaújváros Sportcsarnokban.

A döntőben két ősi dunaújvárosi rivális csapott össze, végül a Csövesek 3-1-re győztek a Karmacsi Autó B jelű gárdája ellen. A harmadik helyet a Miller Pub szerezte meg, miután a bronzmérkőzősen 1-0-ra verte a tavalyi győztes székesfehérvári Döcös együttesét.

A heves küzdelmeket táncprodukciók és gálatalálkozók színesítették. Megmérkőzött egymással a Dunakeszi Kinizsi és a helyi DF Green Pet FC futsalcsapata, valamint a dunaföldvári Holler FC és a Dunaújváros PASE U 9-es gárdája is.

A háromnapos torna jótékony célt is szolgált: a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősség Bizottsága gyűjtést szervezett „Válasszuk az Egészséget!" címmel, ezzel is segítve a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházat egy új CT- (komputertomográfiás) készülék megvásárlásában.
Kezdésként a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a 2013-ban elnyert „Dunaújvárosért" díj anyagi elismerését, 200 ezer forintot ajánlott fel a nemes célra. Ezen felül a nevezési díjak tizede, valamint cégek, vállalkozók, vállalatok, magánszemélyek adományai is az eszközbeszerzést szolgálták. A XII. Carissa Kupa helyszínén, a Dunaújváros Sportcsarnokban is lehetett adakozni, a kihelyezett gyűjtőládában gyűltek a forintok. A Dunakeszi csapata 50, a DF Green Pet 100 ezer forintot adott a közösbe!  Nagy sikert aratott a tombola, amelynek fődíja egy AC Milan-meccs megtekintése volt. A tombolán befolyt összeg is a felajánlásokat gyarapította.

A vasárnap este megtartott ünnepélyes eredményhirdetés keretében végül kereken egymillió forintot jelképező „óriás csekket” vehetett át dr. Mészáros Lajos, a városi kórház igazgató-főorvosa Tóth Imrétől, a DLSZ Társadalmi Felelősség Bizottsága elnökétől.

A rendezvényt és a jótékonysági akciót a Dunaferr Magazin médiatámogatóként segítette.

 

 

Keresés a teljes weboldalon