Címlap Sport Legény a gáton

TÁMOGATÁSSAL MÉG TÖBBRE VIHETNÉ
A Balaton és Magyarország legerősebb embere, számos impozáns trófea birtokosa. Hrozik Gábor, a dunaújvárosi strongman, igazi erős ember. „Hulk” itt él köztünk, a vasműben dolgozik és eredményeinél csak szerénysége nagyobb.

– Már pici gyermekkoromban tetszettek az erős emberek, de akkor még eszembe sem jutott, hogy ilyen súlyokat mozgassak meg. Aztán Pinke Zoltán barátommal együtt edzettem 2003-ban és sokat beszélgettünk erről a sportról. Ő akkor már indult versenyeken is. Majd 2004-ben elkísértem egy nyílt nemzetközi versenyre és beneveztem, hogy kipróbáljam magam. A verseny végeztével négy versenyzőt is magam mögé utasítottam. Ez óriási motivációt jelentett, aztán fokozatosan belefolytam ebbe a sportágba.

– Szép sikerekkel büszkélkedhetett, de hirtelen abbahagyta a versenyzést. Miért?
– Súlycsoportomban már magyar bajnok voltam, amikor még 2012-ben egy kisebb sérülésre rásérültem, és bár sikerült helytállnom, úgy ítéltem meg, hogy nem folytatom tovább, visszavonulok. Kilenc hónap pihenést követően is éreztem a bicepszemben az izomszakadást, ha egy kicsit nehezebbet emeltem.
– Tavaly azonban visszatért. Minek köszönhető ez?
– Megismerkedtem egy új technológiával – amelyet huszonöt éven keresztül kísérleteztek ki – és ez megtetszett, mert azonnal hatott. Segítségével gyorsan felépültem és azóta sem sérültem meg, kevésbé vagyok fáradékony, optimálisabb munkát tudok végezni. Ez a technológia a nullponti energia elvén működik, és az eredményeim magukért beszélnek, hitelesen mutatják, hogy működőképes.
– 2013-ban szinte legyőzhetetlen volt…
– Valóban rendkívüli sorozatot sikerült elérnem. Egy hónapos edzést követően áprilisban a Nyugat-Magyarország legerősebb embere versenyen sikerült a legjobbak közé kerülnöm, majd májusban egy nemzetközi versenyt nyertem. Júniusban a Felföldin győztem, majd egy horvátországi versenyen beugróként negyedik lettem. Aztán sorozatban jöttek a sikerek. A Balaton legerősebb embere versenysorozata mellett Szerbiában is győztem, a Sky Tech Muscle Beach-en is, majd augusztusban a „Ki a legény a gáton?” grandiózus és tradicionális viadalon diadalmaskodtam, ahol régi, klasszikus számokban mértük össze erőnket. Érdekesség, hogy itt nincsenek helyezettek, csak az az egy legény kap kupát és címet, aki nyer. Szeptemberben a Masters Strongman (35 év felettieknek kiírt verseny – a szerk.) bajnoki címét, majd pedig az Erőfesztivál elsőségét ünnepelhettem. Összességében hét kiemelt versenyen győztem sorozatban és ahol indultam, mindenütt a dobogón álltam. Csak a novemberi Páros Országos Bajnokságot fájlalom, mert ott egyetlen ponton múlt, hogy csak a másodikak lettünk Sebestyén János barátommal, ez az egy cím még hiányzik a gyűjteményemből.
– Akkor még maradt motiváció…
– Igen, ennek a trófeának az elnyerése még motivál, de azért gondolkodom a végleges visszavonuláson is. Az utazás, az edzések, a felszerelések beszerzése és a szakszerű táplálkozás anyagilag és mentálisan megterhelő, és nincs támogatóm, aki segítene, még ha minimálisan is. Pedig talán még reklámértékem is lenne – ennyi győzelem után…
– Melyik sikerére a legbüszkébb?
– Szinte mindegyikre, hiszen mindegyikért szó szerint nagy erőt kellett kifejteni. A Balatonban való versenyzés ugyanúgy kuriózum volt, mint a már említett hagyományőrző versenyek, vagy éppen a Felföldi bajnokságok, ahol skótszoknyában versenyeztünk. Ám a legfelemelőbb mégis az volt, amikor Erdélyben a tiszteletemre játszották le a magyar himnuszt és a közönség egy emberként énekelte azt…
– A munkahelyén szüksége van a hatalmas erejére?
– Mérsékelten, ugyanis a vágánydaruval több tonnát emelünk meg, amit kézi erővel lehetetlen volna. A belső forgalmú vasúti kocsik bevizsgálása, javítóműhelybe utalása nem igényel különleges erőt. Ha pedig kisiklik egy-egy kocsi, vagy a tömörítő üzemben rostacsere szükségeltetik, akkor azt speciális eszközökkel oldjuk meg.


Névjegy:
Név: Hrozik Gábor (Hulk)
Született: Dunaújváros, 1976. 12. 19.
Családi állapota: nős, Mátyás (1) és Balázs (6) édesapja
Munkahelye: ISD Dunaferr Zrt. Szállítómű, vontatási üzem, vágánydarus csoport
Foglalkozása: járműlakatos

Módosítás: (2014. január 29. szerda, 09:18)

 

Keresés a teljes weboldalon