Címlap Sport A dunaújvárosi labdarúgás „motorja”

A SPORT EGÉSZSÉG, BECSÜLET, TISZTESSÉG

 

Aki a dunaújvárosi labdarúgást ismeri, annak nem kell bemutatni Petrás Gábort. Amatőr vagy profi, kispálya vagy nagy, ő mindenütt megtalálható. Irányít, szervez, menedzsel, nélküle ma már elképzelhetetlen helyi labdarúgó-esemény.

 

Hatévesen ismerkedett meg a futballal a D. Kohász színeiben, majd végigjárta a korosztályos szamárlétrát. Tehetsége révén bekerült az akkori megyeválogatottba, majd 17 éves korában bizalmat szavaztak neki az NB II-es felnőtt csapatban. Ezt követően az NB I-es gárda tartalékcsapatában edződött, közben a felnőttek edzéseit látogatta. Aztán váltott, a megyei bajnokságokban szerzett aranyérmeket a Baracs, a Mezőfalva és a Sárszentmiklós majd ismét a Baracs együtteseiben. Huszonhat éves korában az edzői pályával kacérkodott, ám visszahívták játszani. A Dunavecse csapatát erősítette, amikor egy szalagszakadást követően döntött, szögre akasztja góllövő cipőjét.
– Eldöntöttem, hogy tanulni szeretnék. Szerencsére az elméleti képzés mellett lehetőségem nyílt bekapcsolódni a városi kispályás életbe is, majd kipróbálhattam önmagam egyedi tornák, rendezvények megszervezésében. Nyúl Gyulától nagy segítséget kaptam, és ezt követően tudatosan fordultam a rendezvényszervezés felé. Először új egyesületet hoztunk létre, majd új sporteseményeket szerveztünk. Később megreformáltuk a városi kispályás bajnokságot. 2008-ban az önkormányzat felkért, hogy legyek tagja a városi programszervező „Nagyrendezvények munkacsoportnak”. Közben a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség) főtitkárának választottak. Életcélommá vált, hogy a városért, a helyi labdarúgásért tevékenykedjem.
Gábor 2009-ben az akkor még megyei I. osztályú, később Mezőföld Kupa-győztes Dunaújváros PASE profi labdarúgócsapatának is segédkezett a mérkőzések szervezésében, majd egyre több feladatot kapott, s mára a csapattal együtt lépett feljebb. Mint mondja, egy NB II-es gárda technikai vezetőjének lenni igazi sportszakmai siker, nagy elismerés. Ám, nincs megállás!
– A gyakorlat és az elmélet ugyanis szoros egységet képez és kiegészíti egymást, vallom, hogy a tudás predesztinál. Ennek tudatában alakítottuk meg a DLSZ-ben a Társadalmi Felelősség Bizottságot. Feladatunknak tekintjük, hogy a városi labdarúgó-bajnokságok, a sportnapok, a labdarúgótornák és a rendezvények egy részével összekapcsolt jótékonysági akciókkal segítsük a rászorulókat. Alaptézisünk, hogy a sport a társadalom számára az egészség, a becsület, és a tisztesség jelképe. Büszke vagyok a DLSZ-szel az idén elnyert Dunaújvárosért Díjra, és arra is, hogy amióta 2005-ben elkezdtem a vasműben dolgozni, a munkahelyemen is egyre sportosabb a légkör. Szepesi Attila igazgató úrnak köszönhetően évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sportnapunk, amelyet a munkavállalóknak és családjaiknak szervezünk, ahol több sportágban mérhetik össze tudásukat a dolgozóink. Ráadásul az ISD Power kispályás focicsapata is egyre eredményesebb, ahol indul, ott érmet, rendszerint aranyat szerez. De nagy öröm volt az országos TOP 200-as üzleti futballkupán való részvétel is, ahol az ISD Dunaferr-csapat játékosaként is kivehettem a részem a sikerből.


 

Névjegy
Név: Petrás Gábor
Született: Dunaújváros, 1979.08.22.
Munkahelye: ISD Power Kft., gépészeti üzem
Végzettségei: érettségi, sportmenedzser, sportszervező, sportkommunikátor, ELTE-MLSZ Grassroots képesítés

Módosítás: (2014. április 16. szerda, 07:49)

 

Keresés a teljes weboldalon