Címlap Sport Bajnok a Dunaferr Vasas!

IZGALMAS HAJRÁ A KISPÁLYÁS BAJNOKSÁGBAN

Álló sor: Tóth Edit (technikai vezető), Ughy Márk, Farkas Attila, Schrancz Balázs, Jenei Ottó, Szente Tamás, Keutchemi Batal Yannick. Guggolnak: Bolygó Sándor (gazdasági vezető), Tóth Imre (csapatvezető), Somogyi Jenő, Vaskó József, Ács Gábor.

 

Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb versenyfutása zajlott a bajnoki címért a 2013/2014-es Markó Lajos Dunaújvárosi Kispályás Labdarúgó Bajnokság két élcsapata között.

A címvédő Karmacsi Autó FC és a trónkövetelő Dunaferr Vasas az egymás elleni találkozóikon nem tudták „megoldani” az érdemi kérdéseket, hiszen a három mérkőzésen egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség volt a mérlegük, tehát egál. Így nem maradt más hátra, mint bízni abban, hogy az ellenfél botlik, és akkor lépéselőnybe tud kerülni az a gárda, amelyik hozza a „kötelezőt”. A bajnokság legutolsó szakaszáig kellett várni erre a hibára, amit a Karmacsi Autó FC vétett, ekkor ugyanis – az egész évben nagyszerűen teljesítő meglepetéscsapat – az újonc River Plate győzött a rekordbajnok ellen (2:3). Ez jól jött a Dunaferr Vasas legénységének, hiszen a rájátszásban mutatott jó teljesítményének köszönhetően egy pontra megközelítette a Karmacsi alakulatát. Az egypontos előny még inkább kevésnek tűnt a bajnokcsapat számára, ha figyelembe vesszük: ők ekkor már minden meccsüket lejátszották, míg a vasgyáriaknak hátra volt a Háromkirályok ellen (vihar miatt) elmaradt találkozójuk. Amennyiben megnyeri a Dunaferr Vasas a mérkőzést, akkor bajnok! Minden más eredmény a címvédőnek kedvezett volna, hiszen Háromkirályok-győzelem esetén a Karmacsi marad az első helyen, döntetlennél pedig a versenykiírás rendelkezése alapján: bajnoki döntő következik. A dunaferres fiúk nem bízták a véletlenre a dolgot, hiszen nagyszerű játékkal két vállra fektették a „királyokat” és az így bezsebelt három pont a tabella élén helycserét, valamint bajnoki címet jelentett!
Háromkirályok Colosseum FC–Dunaferr Vasas 1:6 (0:4). Gólszerzők: Facskó József, Schrancz Balázs (3), Somogyi Jenő, Szente Tamás, Ughy Márk.
Tóth Imre csapatvezető: – Nagyon hosszú sorozatot törtünk meg a bajnoki cím megszerzésével, hiszen a Karmacsi Autó FC tizenhétszer nyert bajnokságot egy megszakítással az elmúlt 18 bajnoki szezonban. Egyéves munkánk hozta meg most a gyümölcsét, mert kívülről talán nem is látszik, mennyi mindenre oda kell figyelni, hogy egy ilyen remek gárdát meg tudjunk előzni a végelszámoláskor. Nagyon sokan próbálkoztak vele az elmúlt közel 20 évben, de egy alkalomtól eltekintve senkinek sem sikerült. Ellenfelünk teljesítménye tiszteletre méltó, azonban idén nekünk sikerült jobban a hajrá. Támogatóinknak, szimpatizánsainknak köszönjük, hogy segítettek bennünket és bíztak bennünk!

Módosítás: (2014. június 24. kedd, 20:28)

 

Keresés a teljes weboldalon