Címlap Sport Szép helytállás a megyei lépcsőfutó versenyen

SAJÁT KORLÁTAIKAT IS LEGYŐZTÉK A VASMŰS LÁNGLOVAGOK

Dömötör Tamás, Orosz Tamás, Markovics László tűzoltóparancsnok és Vereb János

Vészhelyzetben természetesnek vesszük, hogy a tűzoltók nem csak a lángokkal küzdenek meg, de fizikai erejük arra is elég, hogy áldozatokat mentsenek ki a tűzből, mélyből vagy magasból, egyáltalán, mindenféle veszélyes helyzetből.

A fizikai és mentális állóképesség fenntartása folyamatos edzésmunkát kíván, a teljesítőképesség megméretésére pedig kiváló alkalom volt a megyei tűzoltók lépcsőfutó versenye, amelyet május 27-én rendeztek meg Dunaújvárosban, a Duna-parti védműszakaszon. A megye hivatásos, önkormányzati és létesítményi tűzoltóságairól érkezett az idei negyven versenyző, akik nem csak egymással, de saját magukkal is megküzdöttek a méterekért és másodpercekért, a szakasz végén pedig már a tüdejükbe jutó oxigénért is. Az ISD Dunaferr Zrt. Létesítményi Tűzoltóságát Vereb János, Orosz Tamás és Dömötör Tamás képviselte a versenyben. A teljes védőfelszerelés mintegy harminc kilogrammos súlya a célban már mázsás teherré növekedett, mindenkinek hosszú percekbe telt, míg az extrém igénybevétel után megpihenve helyreálltak a normál fiziológiás funkciók. Dunaferres tűzoltóink igazán szép eredményeket értek el: Orosz Tamás saját korosztályában első, míg a teljes verseny összetett mezőnyében a második helyen végzett. Vereb János tréfásan „seniornak” titulálta önmagát kollégái mellett, de nincs szégyellnivalója , tisztességesen végigküzdötte a versenyt. A csapat legfiatalabb tagja, Dömötör Tamás negyedik lett saját korosztályában, összesítettben pedig a tizenötödik helyen végzett.
Markovics László létesítményi tűzoltóparancsnok joggal lehet büszke „fiaira”: a jó fizikai állóképesség a feladatellátás szempontjából is létfontosságú egy olyan vertikumban, ahol bármikor adódhat emberéleteket és a technológiát egyaránt veszélyeztető helyzet.

 

Keresés a teljes weboldalon